Politisk makværk

Fra politisk hold er man i øjeblikket i gang med at score et selvmål, som involverer naturvidenskab B, herunder biologi B. Mange (ca. 1/8) af de elever der skal supplere studentereksamen, skal supplere matematik C til matematik B, hvilket har fået politikerne til at udnævne matematik til et naturvidenskabeligt fag, således at matematik B kan ækvivalere et naturvidenskabeligt B-niveau. I den proces har man ”glemt”, at elever med samfundsfag A, hvilket er en tredjedel af en gymnasieårgang allerede har matematik på B-niveau. Det betyder, at samfundsfaglige elever ikke SKAL tage et naturvidenskabeligt B-niveau, hvilket sikkert kommer til at betyde, at samfundsfaglige elever skal supplere inden for naturvidenskab i stedet. FaDB har kontaktet de uddannelsespolitiske ordførere og DI. Dansk Industri deler vores bekymring og de uddannelsespolitiske ordførere vil ”følge situationen tæt”, så det er ikke ret meget politisk forståelse man kan hente i øjeblikket.

Jesper Mebus og Svend Erik Nielsen

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.