Tak for sidst og rigtig godt nytår.

Biokonference 2018

Vi var godt 120 deltagere til biokonferencen i Odense 2018. Jeg vil på vegne af bestyrelsen takke for den store opbakning og ikke mindst for det gode humør og stemning, der var på konferencen over de to dage.

Det er naturligvis dejligt, at så mange vil deltage i arrangementet og en sand fornøjelse at blive bekræftet i, at biologer ALTID er nysgerrige og videbegærlige på nye udviklingsmuligheder inden for biologiens verden. En udvikling som skal fastholde biologi som et vigtig almendannende fag i gymnasiet.

 Kursusudbuddet i FaDB.

Vi arbejder fortsat på at gøre kurserne i FaDB skarpere og klart målrettet til, at de kan implementeres direkte i den nye gymnasiereform. Vi ser det som vores fineste opgave at sikre vore medlemmer en opdateret mulighed for efteruddannelse. Som altid er vi åbne over for forslag og gode ideer til kurser. Husk at vi som forening også kan sætte rammerne og hjælpe med det praktiske, hvis I skulle sidde med en ide og et ønske til at afholde et kursus for medlemmerne i FaDB. Vi er i planlægning af kurser i efteråret 2019 foråret 2020 klar over, at vi alle kan være tidsmæssigt presset, men vi håber alligevel, at kunne give jer et fagligt, pædagogisk og ikke mindst socialt input gennem kurserne.

Nyetableret samarbejde med biologiforbundet (biologilærer i folkeskolen)

Vi har fået etableret et samarbejde med biologiforbundet, hvor vi i fællesskab vil sætte fokus på offentlighedens forståelse af faget og heraf vigtighed. Samarbejdet skal således biddrage til, at bioscience fortsat fastholder sin naturlige status i den naturvidenskabelige fagpakke såvel i gymnasiet som i folkeskolen.

Biokonferencen 2019.

I skrivende stund arbejder vi i bestyrelsen på at planlægge årets biokonference. Den kommer højest sandsynlig til at ligge i november.

Vi er så småt begyndt, at lægge et udkast til hvilke workshops, som vi tænker at tilbyde jer. I den forbindelse vil vi rigtig gerne have input fra jer og også rigtig gerne høre fra jer, hvis I ønsker at afholde en workshop. Henvend jer til mig på mail cr@roedkilde-gym.dk

Allerede nu er flg. Workshop på tegnebrættet: NV-portfolieskrivning som forberedelse til NV-eksamen, digital kompetence i biologi med udgangspunkt i bigdata, Stamceller og diabetes laboratorieøvelse og teori til dyrkning af stamceller i gymnasiet, probiotiske bakterier i forbindelse med sundhed, Ny SRP i biologi, Skriftlig eksamen i biologi og bioteknologi efter reformen og PCR i felten.

Vi vil som sidste år være nødsaget til at sætte et max deltagerantal på, så hold jer klar ved tasterne for at sikre jer en plads på årets biokonference. Vi åbner for tilmeldingen umiddelbart før sommerferien.

Jeg vil ønske jer et rigtig godt forår.

Christian Rix

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.